В Европейския се съюз ще се използва само 1 вид кабел

...
В Европейския се съюз ще се използва само 1 вид кабел
Коментари Харесай

Всички телефони в ЕС с едно и също зарядно от 2024 г.

В Европейския се съюз ще се употребява единствено 1 тип кабел за зареждане на смарт телефони и други устройства от 2024 година, оповестява Асошиейтед прес.

Това стана допустимо откакто представители на всички 27 страни-членки и евродепутатите дефинитивно се споразумяха за универсалното зарядно.

Новите правила на Брюксел ще улеснят живота на потребителите, на които им е писнало да ровят в плетеница от кабели, до момента в който намерят точния кабел.

Преговарящите в Европейски Съюз споделиха, че са подписали краткотрайно съглашение за уеднаквяване на устройствата за зареждане, част от по-голямата тактика продуктите в 27-членния блок да станат по-устойчиви и да се понижат електронните боклуци.

Новите правила, които ще стартират да работят през есента на 2024 година, плануват в Европейски Съюз да се употребява единствено един тип USB кабел – Type C. Изискването е за дребни и междинни презареждащи се портативни електронни устройства.

Промяната обгръща мобилни телефони, таблети, електронни четци, слушалки, цифрови фотоапарати, конзоли за видеоигри и други Един и същ тип зарядни устройства ще има и за преносимите компютри, само че производителите ще имат в допълнение време да изпълнят условието. 

Докато доста компании започнаха да създават устройствата си портове за USB кабелType C през последните години, Apple не е последовател на концепцията. По-рано от компанията обявиха, че се тормозят, че новите правила ще лимитират нововъведенията и ще навредят на потребителите.

Изискванията на Европейски Съюз също дефинират стандартите за технологията за бързо зареждане и дават правото на избор на потребителите дали да купуват нови устройства със или без зарядно, което съгласно оценките на Европейски Съюз ще спести на потребителите 250 млн. евро годишно. Намаляването на електронните боклуци е друга цел. Европейски Съюз пресмята, че изхвърлените или неизползваните зарядни устройства съставляват 11 хиляди тона в Европа всяка година.

Брюксел се пробва да накара електронната промишленост да одобри общ стандарт за зареждане към този момент повече от десетилетие, до момента в който Европейската комисия не принуди блока да го направи, като внесе законопроект предишния септември.

Очаква се Европейският парламент и Европейският съвет официално да одобрят съглашението след лятната си отмора.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР